Nieuwsbrief 6


Op dit moment zijn bij veel woningen de werkzaamheden in volle gang.

We willen u hartelijk bedanken voor uw medewerking!

In deze NieuwsBrief leest u meer over het plaatsen van de steigers, de aanwezige horren in uw ramen en het gebruik van parkeerplaatsen. Op de achterkant van deze NieuwsBrief  leest u tips om aan de slag te gaan met energie besparen in en om het huis.
Tip: bewaar deze NieuwsBrief in uw BewonersMap.

Steigers
Voor het uitvoeren van een aantal werkzaamheden plaatsen wij steigers rondom uw woning. Dit veroorzaakt tijdelijke overlast: u ervaart ongemak bij het in- en uitgaan van uw woning en er kan stof naar beneden vallen. Beter in Wonen vraagt u nadrukkelijk de steigers niet te betreden.

Raamhorren
Bij sommige woningen zijn de nieuwe horren geplaatst in de nieuwe kozijnen. Wij vragen u deze te verwijderen tijdens de werkzaamheden. Als deze niet verwijderd zijn, bestaat de kans dat de horren beschadigen. Dit voorkomen wij uiteraard graag.

Parkeerplaatsen
Bij de Proefwoning is een bouwplaats ingericht. Hiervoor nemen wij een aantal parkeerplaatsen in gebruik. De bouwplaats blijft tot het einde van de werkzaamheden in gebruik. Voor sommige werkzaamheden, bijvoorbeeld die aan de kozijnen of aan het dak, worden tijdelijk extra parkeerplaatsen  in gebruik genomen. Dit komt door de grote hoeveelheid materialen die voor deze werkzaamheden nodig zijn. Wij verwerken de materialen zo snel mogelijk. Na enkele dagen zijn deze parkeerplaatsen weer voor u beschikbaar.

Meer informatie
Heeft u na het lezen van deze NieuwsBrief nog vragen? U kunt mij bereiken per e-mail via acacia@beterinwonen.nl en per telefoon op 06 – 81 88 06 37.
Spreekuur
Elke woensdag is er Spreekuur van 10:00 – 11:00 uur in de ProefWoning (Acacia 13). Uitvoerder Rob Borsboom zit voor u klaar en hij beantwoordt graag uw vragen.

Op de website: www.beterinwonenacacia.nl kunt u deze NieuwsBrief nalezen. U kunt zich ook abonneren op de website, u krijgt dan een e-mail zodra ik een nieuw bericht plaats.

Met vriendelijke groet,
Liza Collignon

5 tips om energie te beparen
Een goed geïsoleerde woning is een goed begin! Hieronder 5 tips om nog meer energie te besparen. Door het opvolgen van deze tips bespaart  u geld en het is goed voor het klimaat.

1. Ventileren & Luchten
Frisse lucht is gezond én warmt sneller op. Ventileer uw woning daarom altijd door uw nieuwe ventilatieroosters open te laten. Lucht daarnaast elke dag, door een kwartiertje de ramen open te zetten.
2. Laat uw woning niet te veel afkoelen
Gebruik uw verwarming, ook 's nachts. Bij een goed geïsoleerde woning is het zuiniger om de thermostaat 's nachts op 18°C te zetten, dan om hem lager te draaien.
3. Houd uw radiatoren vrij
Zet geen bank of ander groot meubel voor uw radiatoren. Hang ook uw gordijnen niet over de radiatoren. Dit blokkeert de toestroom van warmte in uw woning.
4. Gebruik zuinige lampen 
Vervang oude gloeilampen voor LED- of spaarlampen.
5. Energiezuinige apparaten
Vervang uw oude koelkast of wasmachine voor een energiezuinig exemplaar. Kijk hiervoor naar het energielabel. De meest zuinige modellen hebben in 2018 energielabel A+++. Ze zijn duurder in de aanschaf, maar door de energie die ze besparen, bespaart u uiteindelijk geld